Hoe neem je je sieraden handig mee op reis?

De beste tip om je sieraden uit de knoop te houden als je ermee gaat reizen is natuurlijk ze om doen. Maar dit is niet altijd even praktisch, bijvoorbeeld als je met het vliegtuig gaat en al je sieraden af moet doen voor de securitycheck. Daarom geven we vandaag tips hoe je je sieraden het beste mee kunt nemen op reis. 

Een handige tip om je sieraden te vervoeren is: ze door een rietje halen. Als je wat fijnere sieraden hebt is dit erg handig. Maak je ketting of armband open, haal deze door het rietje en maak weer dicht. Eventueel kun je het rietje nog in stukjes knippen.

Om dit probleem helemaal te voorkomen kun je beter kiezen om kralenarmbanden mee te nemen, deze gaan niet in de knoop. 

Oorbellen houd je heel makkelijk bij elkaar door ze bijvoorbeeld door een wattenschijfje of iets anders zachts te steken. Een stuk keukenrol heb je altijd wel in huis, dit kun je ook opvouwen en hier je oorbellen doorheen steken. Hier passen meer oorbellen op.

Berg je sieraden op in een apart vakje of tasje, zo raak je ze niet kwijt en vliegen ze niet je hele tas of koffer door. Bijvoorbeeld dit handige Lief & Leer tasje. Door het kleine formaat is deze perfect om je sieraden in mee te nemen. En hij neemt niet overbodig veel ruimte in. Bovendien zijn ze zo beschermd tegen het felle zonlicht dat sieraden soms kan laten verkleuren (denk aan de leren ringen). De zachte stof is ideaal voor je sieraden.

Weet je niet precies welke sieraden je mee wilt nemen op reis? Ook daar schreven we een blog over. Klik hier om te lezen.

Heb jij nog een handige tip? Laat het ons vooral weten! 

Groetjes,

Joan en Julia