De trends van 2020

Welke modetrends mogen absoluut niet ontbreken in jouw kledingkast dit jaar? We zijn op onderzoek uitgegaan en geven jou 5 handvaten om je klaar te stomen voor de zomer-garderobe. Zo shop je met een gerust hart, zonder miskopen te doen. Dit zijn de belangrijkste trends van zomer 2020:

Riem - Costes - Tas 

Dierenprints

De dierenprintjes vliegen je om de oren en zijn voorlopig het modebeeld nog niet uit. Alle printjes zijn te zien: snake, luipaard, panter, zebra. Maar ook afbeeldingen van dieren zijn doen het erg goed. Wat je ook kiest met iets van een dier erop, je kunt eigenlijk de plank niet misslaan. Of je deze trend nu verwerkt in je kleding of juist in je accessoires, zoals een tasje, riem of portemonnee, je zit altijd goed.

Costes - Costes - H&M 

Neutrale kleuren of juist neon

Qua kleuren zit je komende tijd goed als je gaat voor de twee uitersten: de neutrale kleuren of juist neon. Outfits met alleen neutrale kleuren of gecombineerd met 1 gaaf neon item. Zijn we blij mee, want in neon lijk je extra bruin. Zo’n optische illusie is altijd mooi meegenomen.   

Scrunchies

De scunchies zijn al enige tijd bezig om terug te keren als trend. Vorig jaar werd dit al goed opgepakt door de meeste winkels en dit jaar zijn de scrunchies nog niet klaar om als ‘’uit’’ te worden bestempeld. Een hoge staart, een halve staart, een leuke rommelige knot… Je kunt er alle kanten mee op. Ook hier geldt: je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken qua kleur en print, als het maar een scrunchie is.

Foto's: My Jewellery

Rokjes en jurkjes

De mini spijkerbroeken hebben plaats gemaakt voor leuke rokjes en jurkjes. Rokjes met a-lijn en jurkjes met overslag voeren de boventoon. Het liefst met gave printjes. Dit hoeven niet alleen dierenprintjes te zijn, ook bloemenmotieven en felle fantasie-printjes zijn goed. Als het nog te koud is, kun je je overslagjurkje of rokje prima combineren met stoere laarzen en een jasje.

Enkelbandjes

Op gebied van sieraden kunnen enkelbandjes dit jaar niet ontbreken in je collectie. Details is waar het dit jaar om draait en een enkelbandje is een perfect item om aan deze trend mee te doen. Enkelbandjes zijn dit jaar het liefst gemaakt van kleine kraaltjes. De finishing touch van je outfit.