De beste tips voor Moederdag

Wist je dat deze traditie al ongeveer een eeuw oud is? Een dag die in het leven geroepen is om moeder of moederfiguren te eren. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan je eigen moeder, het is oorspronkelijk veel breder bedoeld: voor moederfiguren en om vrouwen te eren.

Hoe kun je iemand op Moederdag nou in het zonnetje zetten? We zetten een aantal leuke moederdag-tips voor je op een rijtje.

1. Laat je kookkunsten zien

Natuurlijk kookt er niemand zo lekker als zij, maar hoe heerlijk is het om haar juist te verwennen met je kookkunsten? Of als je geen keukenprinses bent: het traditionele ontbijt op bed waardeert ze ook enorm. Lekkere (spelt)croissants uit de oven, aarbeitjes, verse sinaasappelsap… Een beter begin van de dag is er haast niet.

2. Verwen haar met een beauty moment

Laat je moeder er lekker voor zitten en lak bijvoorbeeld haar nagels of geef haar een handmassage. Of doe haar een behandeling bij een schoonheidssalon cadeau. Een stralende huid voor een stralende vrouw: daar wordt ze blij van. Geloof mij: dit cadeau is altijd een schot in de roos.

3. Moeder-dochter sets

Hoe speciaal is het om samen eenzelfde armband te dragen? Als je naar de armband kijkt, denk je even aan de ander. Zo ben je altijd een beetje bij elkaar. Kies twee mooie edelstenen uit in de shop en je krijgt van ons het luxe cadeauzakje met bijbehorende kaartje cadeau. Ga voor een van de de kant-en-klare sets of stel ze zelf samen door twee mooie armbanden te kiezen en daar de losse duurzame cadeauverpakking bij te bestellen.

4. Kleine moeite, groot gebaar

Je hoeft echt niet groots uit te pakken om je waardering duidelijk te maken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan onze hartjessleutelhangers. Een hartje, omdat je zoveel van haar houdt. Het hartje is gevuld, dus het is een heerlijk zacht kussentje. De meeste hartjes zijn heel aaibaar door het zachte vachtje. Elke keer als ze haar sleutels pakt, zal ze even aan je denken. Lief!

5. Neem haar mee op een uitje

Neem je moeder mee voor een wandeling door de natuurlijk, ze vindt het heerlijk om tijd met je door te brengen. Houdt ze bijvoorbeeld heel erg van de lekker gebak? Zoek dan een winkel of restaurant waar je momenteel gezellig een gebakje kan eten op het terras. Dan trakteer jij natuurlijk! Misschien heeft ze wel een favoriete winkel waar ze zelf niet zo snel naartoe gaat. Ook leuk: bestel ergens leuke DIY-pakketjes en ga ze samen maken. Zoek bijvoorbeeld leuke haak- of brei-pakketjes, of maak met de pakketten van Natural Heroes heerlijke verzorgingsproducten. 

Dit kun je beter niet doen:

1: Tip van ons mam: geef niets huishoudelijks voor Moederdag. Het is natuurlijk supergoed bedoeld: die handige raamwisser of dat grappige keukenschort, maar het is nog heerlijker om je even geen schoonmaakster te voelen.

2: De prijzen voor bloemen stijgen gigantisch rond moederdag. Geef in plaats daarvan bijvoorbeeld een cadeaubon van de bloemist, zodat ze op een betaalbaarder moment een gigantische bos kan kopen voor hetzelfde bedrag. Of verras haar de week voor moederdag al, als je toch graag een boeket wilt geven. Dat verwacht ze écht nog niet dus het verrassingseffect is extra groot.