10x de leukste activiteiten (voor tijdens de lockdown)

De winkels, restaurants en veel andere plekken zijn al een tijd gesloten. Waarschijnlijk duurt het nog even voordat ze open gaan. Het kan zomaar zo zijn dat je je zo langzaamaan een beetje opgesloten voelt in je huis. Ook brengt deze bizarre situatie stress met zich mee, voor iedereen op haar eigen manier. Het is voor niemand een makkelijke tijd. Het is wel heel belangrijk om actief te blijven en creatief om te gaan met de situatie. We hebben een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet om de tijd wat vrolijker door te komen. Inspiratie voor romantische dates tijdens de lockdown, leuke dingen om online te doen met vriendinnen of leuke activiteiten in je eentje. Veel plezier!

1. Wandelen

Of je nu in je eentje gaat wandelen, als romantische date of met je vriendinnen: van een frisse neus halen knapt ieder mens op. Bovendien is beweging heel goed voor je. Trek lekker zittende schoenen aan en loop eens een rondje. Dit kan gerust een rondje door je eigen stad of dorp zijn, er zijn vast nog genoeg mooie routes te ontdekken. Je bent even in een andere omgeving, heerlijk. Vergeet onderweg niet om even in het hier en nu te zijn en goed om je heen te kijken. Wat zie je allemaal? Hoor je vogels? Hoor je de wind door de bomen razen? Adem diep in en uit en laat alles even los. 

Ben je competitief ingesteld? Daag dan je vrienden uit via de app Ommetje.

2. Sporten

Veel sportscholen bieden momenteel online lessen aan, maar ook op YouTube zijn heel veel gratis online lessen te vinden. Zoek een sport die bij je past. Een korte super intensieve training, of juist een rustige yoga variant, alles is mogelijk. Rol je matje of handdoek uit, trek je sportkleding aan, zet je flesje water klaar en ga ervoor! Wedden dat je daarna weer superveel positieve energie hebt? Extra motivatie nodig? Spreek met je vriendinnen af om allemaal tegelijk dezelfde les te volgen en FaceTime elkaar. Dit is ook erg leuk als date met je partner, zoek dan een sport waarbij je contact met elkaar maakt of volg bijvoorbeeld een stijldansles!

3. Organiseer een online borrel met je vriendinnen of collega’s 

Het is heel waardevol om je collega’s en vriendinnen te blijven spreken. Prik een datum en tijd en nodig iedereen uit om dan online te komen. Zorg dat iedereen zijn favoriete drankje en snack bij de hand heeft. Speel met elkaar bingo, doe een online pubquiz of laat iedereen kiezen tussen onmogelijke dilemma’s. Lachen, gieren brullen! 

Leuke tip van mijn collega: kies een dresscode en rijk een prijs uit aan degene die zich hier het best aan heeft gehouden. 

4. Ga uit eten in je eigen huis 

Dit is vooral leuk als je een relatie hebt of om met je gezin te doen. Uit eten in je eigen huis. Bestel bij jullie favoriete restaurant en laat de heerlijkste gerechten bezorgen. Jullie verdienen het! Trek mooie kleding aan en dek de tafel feestelijk. Kaarsen aan, muziek erbij.... Leg de telefoons in een andere ruimte en geniet van een heerlijke avond samen! 

5. Spelletjesavond 

Ook heel leuk als date of met je gezin: een spelletjesavond. Maak het gezellig met een borrelplank en pak jullie favoriete spellen erbij. Wij zijn gek op yahtzee, regenwormen, beverbende en 30 seconds. Houd eventueel de scores bij en rijk een leuke prijs uit aan degene die het vaakst heeft gewonnen. 

6. Online kleding party

Dit is zo leuk! Geef toe: het is waarschijnlijk de hoogste tijd om je kledingkast eens kritisch te bekijken. Waar word je niet meer blij van en wat mag naar een ander huis? Prik vervolgens een datum met je vriendinnen voor jullie online kledingparty. Iedereen laat de kleding zien die een nieuwe eigenaar mogen krijgen en de anderen kunnen hier dan om vechten. Daarna kun je de kleding Corona-proof bij elkaar langsbrengen of opsturen. Zo heb je zonder kosten een nieuwe garderobe en ook nog een supergezellige avond. Wat er overblijft kun je natuurlijk te koop zetten, win-win. 

7. Moodboard maken

Een moodboard met bijvoorbeeld jouw wensen en doelen voor 2021 of met interier dat jij supermooi vindt. Heerlijk knippen en plakken! Misschien heb je nog ergens een stapel tijdschriften of folders liggen waar je in kunt knippen. Anders hebben vrienden of familie dit misschien wel voor je en zijn ze ook nog te koop bij de supermarkten. Neem als achtergrond een groot fel papier of karton, of een oud canvas dat je eigenlijk weg wilde doen. Knip grote vlakken uit voor de achtergrond, bijvoorbeeld een strand als je daar graag naartoe wilt reizen, of mooie kleuren die je interieur zou willen verwerken. Plak daar kleine plaatjes en misschien zelfs teksten bij tot het een mooi geheel wordt. Zo ontstaat een gaaf inspiratiebord en dit zou jou kunnen helpen bij het realiseren van deze doelen. 

8. Je huis anders inrichten

Als de muren op je afkomen, is het heel fijn om eens iets te veranderen in je huis. Wie weet is het mogelijk om je eettafel een kwartslag te draaien of zelfs de hele indeling om te gooien en je complete bank te verplaatsen! Wissel accessoires om (of zet supertoffe nieuwe accessoires neer!). Wie weet heb je wel zin en tijd om een muur of meubelstuk een andere kleur te geven. Wit het plafon, was je gordijnen... Wedden dat het voelt alsof je in een nieuw huis woont?

9. Iets lekkers bakken 

Dit is een win-win situatie: je hebt hiermee iets leuks om te doen en daarna nog iets heel lekkers om op te eten! De ingrediënten heb je misschien al in huis en anders kun je ze meenemen als je toch al boodschappen moet doen of bestellen. Wat is je favoriete gebakje of koekje? Dit hoeft natuurlijk niet direct iets ongezonds te zijn, er zijn ook hele gezonde lekkere recepten. Chocolate chip cookies zijn hier favoriet. Het water loopt me al in de mond!

10. Me-time

Last but not least: me-time! Dan bedoelen we niet in je comfortabele outfit voor de tv gaan hangen, maar even lekker jezelf verzorgen. Geef je partner de taak om op de kinderen te letten zodat je echt rust hebt. Was je haar met je favoriete shampoo, scheer je benen, doe een heerlijk maskertje op... Wie weet zijn je wenkbrauwen wel gigantisch toe aan een onderhoudsbeurt of kunnen je teennagels wel een lekker kleurtje gebruiken. Zet er je favoriete muziek bij aan om lekker mee te zingen, of spreek af dat je vriendinnen ook een maskertje opzetten en bel ze gezellig op. Ook al ziet nu misschien bijna niemand hoe je erbij loopt, het is een heel fijn gevoel als je je weer verzorgd voelt. Me-time is heerlijk!

11. Bonustip: steek een hart onder de riem

Je zult je vrienden en familie waarschijnlijk momenteel minder vaak zien. Aangezien het voor niemand een makkelijke tijd is, is het heel fijn als iemand je even een hart onder de riem steekt. Neem een middagje de tijd hiervoor. Stuur lieve kaarten met hartverwarmende teksten (als je niet naar de winkels kunt, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Greetz) of stuur ze een hart onder de riem met onze hartjessleutelhangers. Wedden dat ze dit gigantisch waarderen?

Vertel, wat is het eerste wat jij gaat doen? We wensen je superveel plezier!